Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Bloguri pentru școlile din regiunea…

Bloguri pentru școlile din regiunea transnistreană

Pentru prima dată, 70 de elevi din 11 școli din regiunea transnistreană au creat propriile bloguri unde pot exersa abilitățile lor jurnalistice.

Timp de un an, elevii au fost instruiți cum să facă bloguri pentru școlile lor, iar la sfârșitul cursului de formare, tineri bloggeri s-au adunat împreună la o școală de vară unde și-au împărtășit din experiență.

Participanții la instruire au descris programul ca fiind util, ajutându-i să se implice și să fie mai activi în școlile și comunitățile lor, se arată într-un comunicat de presă. „Am învățat într-un mod interactiv cum se scrie pentru mass-media on-line, cele mai bune tehnici de documentare, precum și modul de a combina cele mai bune texte cu imagini… Acum putem spune întregii lumi ceea ce vedem și gândim” spune Olga, care s-a prezentat cu mândrie ca un blogger din satul Parcani.

cq5dam.web.540.390 Instruirea tinerilor bloggeri este parte a unui proiect de dezvoltare a mass-media din regiunea transnistreană, implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu Centrul Media și Stels-Tera, organizație din Tiraspol, cu sprijinul acordat de UE-PNUD în programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

sursa: enpi-info.eu